Kemisk peeling

KEMISK PEELING MED AHA-SYROR OCH TCA FÖR HUDBEHANDLING, HUDFÖRBÄTTRING, HUDFÖRYNGRING, AKNE OCH PIGMENT.

Kemisk peeling är ett samlingsnamn för olika behandlingar där aktiva ämnen läggs på huden för hudförbättring och hudföryngring. Dagens vetenskapliga kunskaper ger oss möjlighet att anpassa olika kemiska peelingar med deras specifika ämnen individuellt för att bästa effekt. En mildare kemisk peeling är behandling med AHA-syror. En starkare kemisk peeling innehåller oftast TCA, triklorättiksyra.

AHA-peel (alpha hydroxy acids) är koncentrerade frukt-, mjölk- och sockersyror som aktivt löser upp det yttersta lagret av huden. Behandlingen rekommenderas för de som har hudproblem som tex. solskador, hyperpigmenteringar, överkänslighet, tunn hud, acne och acnetendens. TCA-peel (triklorättiksyra) används för att minska rynkor, ärr, ojämn hudstruktur och pigmentering. Resultatet beror på koncentration av syra i preparatet.

Effekter En peelbehandling avlägsnar gamla och skadade hudceller tillsammans med orenheter djupt i porerna. Behandlingen stimulerar huden till nybildning, vilket gör huden jämnare med ökad lyster.

Hur går det till? Peelbehandlingen går snabbt och är helt odramatisk. De flyttande ämnen appliceras på det aktuella området och får verka. Efter behandlingen med TCA-syra känns en intensiv sveda under ca 3-4 min, sedan går det över. Efter detta startar läkningsprocessen, då man fjällar av lager av gammal hud under ca en vecka.

Efter behandlingen Efter att flagorna faller kan man se den nya ljusrosa bäbylika hyden. Oftast svullnar man omkring det peelade området. Man kan även läcka sårlvätska genom huden, vilket är helt normalt. För att motvärka svullnaden försök att sova på ryggen, gärna med en extra kudde under huvudet.

FÖRE & EFTER BILDER VI-PEEL


BOTOX – MESOTERAPI – FILLERS – KEMISK PEELING – BOOSTERS – ANSIKTSLYFTNING MED TRÅDAR – VAMPYRMETODEN – BEHANDLINGAR FÖR MÄN